Byg din egen bil

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 28 jun, 2022
Kategori: Tips

Sponsoreret

 

At bygge sin egen bil må være det ultimative far-søn-projekt. Processen kan tage mange år, da man skal gå og lede efter de helt rigtige reservedele til bilen. Men efter mange dage på værkstedet, med hovedet begravet dybt nede i motoren, kan i endelig høste frugten af jeres hårde arbejde og skåle i en yderst velfortjent øl.

 

Hvor starter vi?

Arbejdet kan starte mange steder. Måske starter det med, at du og din far altid har snakket om en  BMW I synes gør det godt. Eller måske falder en af jer over et gammelt BMW-karrosseri, der bare lige mangler en kærlig hånd og en BMW-motor, før den kan starte.

 

Det er jeres eventyr, og derfor jer der bestemmer, hvor historien starter og slutter.

 

Hvordan gør vi?

En BMW, eller hvilken som helst anden bil for den sags skyld, kommer ikke som en æske LEGO med byggemanual. Men faktisk kan du på nettet finde manualer til langt de fleste biler, og det er et godt sted at starte.

 

For I bliver nødt til at kende bilens anatomi til punkt og prikke, før I kaster jer over projektet. Går I halvhjertet ind i det, ender I med en garage fuld af reservedele og en brast drøm.

 

Derudover bør der henvises til YouTube-videoer, der kan forklare alt mellem himmel og jord på en mere eller mindre pædagogisk måde.

 

Hvornår er vi færdige?

I bestemmer helt selv, hvornår bilen er færdig. Et godt udgangspunkt er, når den kan køre op ad bakke. Men måske vil I give bilen den helt store make-over. Så går der selvsagt længere tid.

 

Budgettet kan også være en naturlig grænse for, hvornår I indstiller processen. I kan for eksempel aftale, at projektet ikke må koste mere end 100.000 kroner, så er der ingen grimme overraskelser.