Fridykning som fritidsaktivitet

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 29 jan, 2020
Kategori: Ekstremsport

Sponsoreret

julian dufort SnH tWSvMLQ unsplash - Fridykning som fritidsaktivitet

Fridykning er den ultimative forbindelse mellem mennesket og vandet. Denne sport er for alle, der elsker at opleve den verden, som befinder sig under havets overflade. Fridykning er en fredfyldt oplevelse, da den byder på den stilhed, der er under havets bølger.

Hvad er fridykning?

Når du vil dyrke fridykning, er det uden brug af iltflasker. Fridykning består nemlig af, at du dykker ved hjælp af den luft, du indånder i overfladen. Fridykning adskiller sig fra normal dykning ved, at dykkeren skal lære at holde vejret samt mærke og samarbejde med de reflekser, som kroppen besidder.

Træn dig op til fridykning

For at kunne mestre disciplinen fridykning, er du nødt til at træne din åndedrætsteknik, således at du kan holde vejret i længere og længere tid ad gangen. Nogle fridykkere har faktisk trænet sig op til at kunne holde vejret i 6-9 minutter.

Ikke alle kan holde vejret i lang tid, og det er heller ikke kun det, som fridykning handler om. Det handler lige så meget om at få en oplevelse under vandet, hvor du finder en indre ro og bruger den rette svømmeteknik.

Udstyr du skal bruge til fridykning

Hvis du bare vil snuse en smule til fridykning, har du rigeligt udstyr ved at købe en dykkermaske. Med en dykkermaske kan du lige så stille og roligt begynde at ligge i vandets overflade, mens du holder vejret så længe som muligt.

Vil du dyrke fridykning på et højere plan, skal du desuden bruge et par svømmefødder og eventuelt en våddragt.