Guide til valg af mountainbike

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 26 nov, 2020
Kategori: Outdoor

Sponsoreret

Mountainbike er en udbredt disciplin, som byder på et højt niveau af adventure, teknik og spændende naturoplevelser. En mountainbike skal være i stand til at køre på stejle stigninger og i skarpe sving, hvilket selvfølgelig kræver en vis holdbarhed og kvalitet. Men en mountainbike kan selvfølgelig også bruges i byen og til en helt almindelig cykeltur på landet – alt efter hvad du er til.

Der findes flere forskellige typer af mountainbikecykler, og det kan være forvirrende for nybegyndere på området. Derfor får du her en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny mountainbike.

Hvilken mountainbike skal du vælge?

Mountainbike Fully eller Mountainbike Hardtail?

En Mountainbike Fully er mere komfortabel til de længere og hårdere køreture. Derudover er den oplagt, hvis du skal køre på mere udfordrende terræn. Dette kommer også til udtryk i prisen, som ofte er noget højere, og de mange ekstra features gør også cyklen tungere.

En Mountainbike Hardtail er også godt udstyret, men noget billigere end Fully-modellen. Derudover er den også en del lettere, men hvis du prioriterer en lettere cykel, får du en mindre komfortabel cykel med en Hardtail.

Anvendelse af cyklen

Når du skal vælge dette, skal du tænke over, hvor cyklen skal anvendes.

Du kan få begyndercykler, som er gode til bykørsel, men også til adventure i forskellige landskaber. Prisen er overkommelig, og du får god kvalitet for pengene.

Du kan også få mountainbikes, som er mere tilegnede tekniske og stejle ruter – for eksempel på bjerge. Det er til den helt store entusiast, som ikke vil gå ned på udstyr.

En mountainbike er en investering, og når du bruger den på tekniske ruter, kan der selvfølgelig ske skader på cyklen. Derfor bør du altid prioritere at få repareret din cykel, fremfor at udskifte den til en ny – på den måde kan du få mange års glæde af den. Køb for eksempel ny cykel krans og kassetter, og få dem udskiftet.