Har du hørt om et exoskelet?

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 29 jan, 2020
Kategori: Ekstremsport

Sponsoreret

nino liverani CKxD Qh6ULY unsplash 1 - Har du hørt om et exoskelet?

Det er nok de færreste, der har hørt om et exoskelet, da det først er ved at komme på det danske marked på nuværende tidspunkt. Et exoskelet forebygger immobilitetsproblemer hos medarbejdere, der dagligt arbejder med tunge løft eller gentagne bevægelser. Derfor er enkelte virksomheder i gang med at afprøve dette nye produkt.

Hvordan forebygger et exoskelet immobilitetsproblemer?

Exoskelettet forebygger immobilitetsproblemer ved, at det støtter personen, der bærer det, mod unødvendig slitage i forbindelse med en arbejdsopgave. Tunge løft og gentagne bevægelser dagen lang i mange år, medfører ofte erhvervsrelaterede sygdomme som eksempelvis immobilitet.

Et exoskelet fordeler belastningen på den kropsdel, der er mest udsat i forbindelse med en gentagen eller tung bevægelse. Derudover hjælper det personen til at fastholde en god kropsholdning i forbindelse med arbejdet.

Der findes mange former for exoskeletter

Immodenmark.dk er et firma, der sælger exoskeletter. De har haft et partnersamarbejde med Ottobock Industrials siden september 2019. Ottobock Industrials udvikler teknologiske løsninger i høj kvalitet, som blandt andet omfatter exoskeletter.

Hos Immodenmark.dk finder du flere forskellige former for exoskeletter. Hvert exoskelet er med til at forebygge immobilitetsproblemer. Hvilket et du skal bruge afhænger af din arbejdsopgave.

  • Paexo Shoulder er et exoskelet, der nedsætter belastningen på skulderled, ryg og overarme.
  • Paexo Soft Back støtter lænden og ryggen under længerevarende stående arbejdsopgaver.
  • Paexo Neck er en nakkestøtte til medarbejdere, der udfører arbejdsopgaver over hovedhøjde i længere perioder ad gangen.
  • Paexo Wrist er en effektiv støtte til håndleddet ved håndtering af laster, brug af svejseudstyr eller håndholdte maskiner m.v.
  • Paexo Thumb støtter ved arbejdsopgaver, hvor belastningen ligger på tommelfingeren under arbejdsopgaven.