4 interessante facts om triatlon

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 4 feb, 2020
Kategori: Konkurrencer | Outdoor

Sponsoreret

Der findes ikke en bedre måde at teste din udholdenhed, din styrke og dit fokus på, end ved at deltage i en triatlon. En triatlon er en blanding af forskellige sportsgrene, som tester din udholdenhed og fysiske evner i løb, cykling og svømning.

Her kigger vi på, hvorfor triatlon betragtes som en af de bedste sportskonkurrencer – og ser på andre sjove info om sporten.

Triatlons oprindelse

Fremhævede billeder 4 interessante facts om triatlon Triatlons oprindelse - 4 interessante facts om triatlon

De første triatlon-konkurrencer startede officielt i 1920’erne, men der er beskrivelser af en tilsvarende konkurrence, som går tilbage til 1890’erne. Ordet “triatlon” har græsk oprindelse og er en blanding af ordene “tre” og “konkurrence”.

For atleter er triatlon en af de bedste måder at bevise deres udholdenhed på, og sporten har været med på det olympiske program siden 2000.

Triatlon og fitness

Fremhævede billeder 4 interessante facts om triatlon Triatlon og fitness - 4 interessante facts om triatlon

Mens de fleste af os betragter triatlon som den største udfordring for en atlet, bruger mange af deltagerne sporten til at styrke deres fysik og forbedre konditionen. Hver disciplin i triatlon er en ny test af udholdenheden, hvilket samtidig er en fantastisk kardiovaskulær øvelse, som holder din krop i den bedste stand.

Disciplin-skift

Fremhævede billeder 4 interessante facts om triatlon Disciplin skift - 4 interessante facts om triatlon

Triatlon kan variere på mange måder, men de mest almindelige formater indledes med svømning, efterfulgt af cykling og til sidst et løb. Længderne på disse løb er forskellige, og vinderen af triatlon er den første person, der passerer målstregen.

Konkurrencer og events

Triatlon har ry for at være en af de hårdeste sportsgrene på planeten, og der afholdes verden over mange konkurrencer og mesterskaber med tusindvis af deltagere. Den mest populære triatlonkonkurrence kaldes en “Ironman”, og her kan man samtidig kvalificere sig til det årlige verdensmesterskab i triatlon. Triatlon er den definitive udholdenhedssport og en fantastisk måde at teste din styrke på, når du konkurrerer med tusinder af deltagere midt på en tom vej med det formål at nå frem til målstregen.