Proteinpulver er et godt kosttilskud til ældre personer

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 26 feb, 2021
Kategori: Ekstremsport

Sponsoreret

Mange personer oplever, at deres appetit ikke er den samme, efterhånden som de bliver ældre. Det kan derfor være svært at få sin daglige dosis af protein gennem en varieret og sund kost. Her kan proteinpulver være et godt kosttilskud for ældre personer, der oplever, at de ikke har den store appetit.

Større behov for proteiner med alderen

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle personer har et dagligt indtag på 0,8 gram protein for hvert kilo, de vejer. Alle personer skal altså ikke indtage den samme mængde protein, da det er baseret på vægten. Denne dosis kan normalt nemt opnås ved at spise en varieret kost, hvor fisk, kød, æg og mælkeprodukter indgår.

Når det kommer til ældre mennesker, er behovet for protein en anelse større. Her anbefales det, at det daglige indtag skal være på mellem 1,2-1,5 gram protein for hvert kilo, som personen vejer.

Det kan være svært at opnå det optimale proteintiltag, når det er større end normalt samt, når appetitten svigter. Det kan føre til tab af muskelmasse og en øget fysisk skrøbelighed. Derfor anbefales det, at ældre mennesker benytter sig af proteinpulver.

Et kosttilskud, der også bruges på hospitalerne

I forbindelse med at ældre mennesker bliver indlagt på hospitalet, kan deres appetit forringes yderligere. Her benytter sygehusvæsenet sig også af proteinpulver. Det gør de for at sikre, at de ældre patienter får nok protein, så deres fysiske tilstand ikke bliver dårligere.

Kombiner proteinpulver med fysisk aktivitet

Hvis du kan, er det en god idé at kombinere indtagelsen af proteinpulver med fysisk aktivitet. Det gør nemlig, at du får den mest optimale effekt.