Sådan vælger du den bedste dykkermaske

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 17 mar, 2022
Kategori: Outdoor

Sponsoreret

Skal du dykke under vandet, er en dykkermaske en meget væsentlig del af dit udstyr. Dykkermasken hjælper dig med at se, hvad der gemmer sig under havets overflade, hvorfor det altid er en god ide, at finde den der passer dig bedst, og gerne en i den bedste kvalitet. 

 

Sørg for at vælge en dykkermaske i god kvalitet

En dykkermaske er helt klart afgørende for, hvordan oplevelsen under vandet bliver. Lækker den vand, dugger den til eller trykker den ubehageligt de forkerte steder på hovedet – ja så bliver oplevelsen under havets overflade, med garanti ikke særlig god. 

 

Det kan være svært at finde den rigtige dykkermaske, især hvis du slet ingen erfaring har, og derfor ikke ved hvilken slags du skal gå efter. Der findes flere forskellige slags dykkermasker; dykkermasker til snorkling, dykkermasker til scuba diving(flaskedykning) og dykkermasker til UV-jagt. 

 

Dykkermasken skal sidde godt på ansigtet

Det er vigtigt at den nye dykkermaske sidder perfekt tilsluttet omkring ansigtet. Det betyder at skørtet (silikonen) rundt om glasset skal sidde helt tæt, og der ingen mellemrum er. 

 

Når du prøver dykkermasken, er her 4 gode trin, der er værd at følge, hvis du vil sikre at masken sidder præcis som den skal.

 

  1. Hold masken foran dit ansigt
  2. Prøv nu at suge luft ind gennem næsen
  3. Når du suger luft ind, skal du prøve at slippe masken med hænderne
  4. Sidder masken stadig fast på ansigtet, betyder det at masken passer til dig 

 

Mangler du en smart dykkermaske, så tjek oceandive.dk. Her finder du et stort udvalg af masker i høj kvalitet, til både børn og voksne.