Skab variation i din styrketræning

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 30 maj, 2022
Kategori: Tips

Sponsoreret

Det er sundt at træne, også styrketræning. Men hvad der måske er endnu sundere, er variationen i træningen. Vi kender vist alle de typer, der ånder for styrketræningens verden og sniffer proteinpulver til morgenmad. Med en lille bog, kan de sirligt notere, hvor mange flere kilo de kan tage.

Træningen foregår oftest under parolen ”ik’ tænk’ bar’ bænk’”. Men der bør tænkes, og det er sjældent den mest optimale træningsform bare at bænke. For gennemfører man altid det samme træningspas, træner man også altid de samme muskler.

Men kroppen er mere kompleks end bare de store muskelgrupper. Selvom det er, ikke er noget, der trækker mange damer om sommeren på stranden, er det også vigtigt at få trænet de mange små muskler og led der ikke umiddelbart kan ses.

Træning med elastik er blandt andet end god måde til at ramme de muskler, da du skal sætte dine lemmer i nye og udfordrende positioner. Træning med elastik kan kræve lidt tilvænning, da man ikke umiddelbart vil føle sig brugt på samme måde efter træningen, som man plejer.

Men i flere øvelser vil det måske gå op for en, hvor svag store dele af vores krop kan være. Hvor man i nogle bevægelser nærmest kan løfte en halv bil, vil man i andre dårligt kunne løfte den vægt, der svarer til en indkøbspose.

Yoga – fesent som det måske lyder – er også en fantastisk indgangsvinkel til at få styrket nye dele af kroppen. Det vil komme bag på mange veltrænede fyre, hvor svært det kan være at holde sin egen vægt i bestemte positioner.

Selvom der ikke er skruet op for varmen, vil sveden hagle af de fleste mennesker. Her er det vigtigt, at man ser sin krop som mere end bare en maskine der skal score.