Vælg de rigtige sko til vandreturen

Skrevet af: SBS Discovery
Udgivet: 19 feb, 2022
Kategori: Outdoor

Sponsoreret

 

I takt med, at byerne trækker flere og flere af os ind til sig, stiger lysten til at komme væk fra mylderet og ud i naturen mere og mere. Derfor er vandring også blevet en populær aktivitet for mange, da der er en fantastisk måde at komme ud i landskabet på, og få nogle af de forsømte kilometer i benene.

 

Når man vandrer er det vigtigt, at man vælger det rigtige fodtøj, så man ikke får skader i fødderne eller mister lysten til at komme afsted en anden gang. Der er flere muligheder, og her handler det om præference.

 

Sneakers

Sneakers er oprindeligt lavet til at kunne håndtere mange timers intensiv sport, og gør sig derfor også gode til en kortere vandretur. Foden ånder nemt, og den lette sko glider problemfrit hen over landskabet. Sneakers gør sig bedst i tørt vejr, da de sjældent er lige så vandtætte som specieltdesignede outdoor-sko. Men er det sommer, og har man en drøm at vandre en enkelt dag, er skoen et fremragende valg.

 

Vandrestøvler

Som det ligger i navnet er vandrestøvler virkelig at foretrække, hvis man skal ud at lege vildmand. Drømmer du om at leve i naturen fra din rygsæk nogle dage eller måske en hel uge, er vandrestøvler et must. Støvlerne holder fødderne tørre og varme, og egner sig især godt, hvis man skal gå i vådt og koldt terræn. Vandrestøvler er tunge, og kræver derfor træning at gå i, hvis man har vænnet sig til at gå i lette sneakers.

 

Fivefingershoes

Fivefingershoes er fodens svar på en handske. Her er lavet plads til hver enkelt tå, og man kommer altså ikke tættere på følelsen af at gå i bare tæer, end med skoene her. Du blev født med bare tæer, fivefingershoes kopier naturens værk.